Savin kuk (zima)

Ski kup “Zlatni orao Durmitora- 2017”

March 10, 2017
Posted by: Milica Novaković

Poštovani ljubitelji snijega,

 

Obavještavamo Vas da će za predstojeće dane vikenda skijalište Savin kuk raditi punim kapacitetom, odnosno sve staze skijališta i kompletna infrastruktura žičara/ski liftova će biti u funkciji. Prema najavama meteorologa očekujemo povoljne vremenske uslove za skijanje, sa posebnim osvrtom na nedelju kada se očekuje jako lijep dan. Visina sniježnog pokrivača iznosi od 30 – 70 sm utabanog snijega, u zavisnosti od predjela skijališta.

 

Nagovještavamo, da se za dane vikenda na skijalištu Savin kuk organizuje ski kup pod nazivom “Zlatni orao Durmitora-2017”. “Zlatni orao Durmitora” i sniježne staze našeg skijališta okupiće alpske skijaše iz šest crnogorskih ski klubova, a dolazak je najavilo i nekoliko klubova iz regiona. Istovremeno, bićemo domačini i ski klubu “Pahuljica” iz Nikšića, koji će takođe održati svoje takmičenje. Organizatori ovog sportskog događaja su Turistički centar Durmitor, PSD Durmitor sa Žabljaka i SK „Pahuljice“ iz Nikšića u saradnji sa Crnogorskim skijaškim savezom. Važno je istaći da je Ski kup „Zlatni orao Durmitora“ do prije nekoliko godina, predstavljao najvažnije, najkvalitetnije, najmasovnije takmičenje u alpskom skijanju u Crnoj Gori, okupljajući najbolje skijaše iz šireg regiona. Predhodnih godina ovaj nekada tradicionalni sportski i promotivni događaj nije se održavao ali smo ga prije dvije godine obnovili i ponovo postaje tradicija. Namjera nam je da uz maksimalnu organizaciju i gostoprimstvo na Savin kuk privučemo mlade skijaše iz Crne Gore i okruženja, da se podsjetimo kako je to ovdje nekada bilo i da istovremno pokažemo gdje je Durmitoru mjesto, kada su u pitanju zimski sportovi.

 

Učešće na ovom takmičenju u alpskom skijanju će se bodovati za Ski Kup Crne Gore, a voziće se tehničke discipline slalom i veleslalom. Nastupiće skijaši u ženskoj i muškoj konkurenciji podijeljeni u više kategorija što znači nastupiće već afirmisani mladi skijaši, ali i oni koji tek treba to da postanu. Već sada, osim domaćina PSD Durmitor“ sa Žabljaka,učešće su potvrdili SK „Bjelogrivac“ iz Mojkovca, „Javorak“ i „Pahuljice“ iz Nikšića, „Smiljevice“ iz Berana, Ski klub “Podgorica”, Ski klub “Jedinstvo” iz Bijelog Polja, SK “Soko” iz Prijepolja, “Zlatar “ iz Nove Varoši i Ski klub “Besna kobila” izVranja. I dalje očekujemo prijave. Organizatori će najuspješnije nagraditi sportskim priznanjima (pehari, medalje i plakete), a posebno treba naglasiti da će stručni žiri izabrati ovogodišnje nosioce priznanja „Zlatni orao Durmitora -2017“ u ženskoj i muškoj konkurenciji, koji će biti posebno nagrađeni.

 

Ovog puta namjera nam je da okupimo najtalentovanije alpske skijaše i skijašice, kako iz crnogorskih ski klubova, tako i iz regiona, a istovremeno želimo da pokažemo da Durmitor, odnosno Žabljak može da bude uspješan domaćin ovakvih i sličnih manifestacija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: