ski

MEDJUNARODNA FIS TRKA U ALPSKOM SKIJANJU

March 24, 2017
Posted by: Milica Novaković

MEĐUNARODNA FIS TRKA U ALPSKOM SKIJANJU

 NA SKI CENTRU “SAVIN KUK” NA DURMITORU

 

Na sniježnim ski stazama ski centra Savin kuk na Durmitoru ovog vikenda održaće se Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju. Takmičenje će se oba dana ( subota i nedjelja) odvijati u disciplini slalom u muškoj i ženskoj konkurenciji. Skijaši i skijašice iz 22 države obadva dana, uz pojedinačan plasman, boriće se za osvajanje FIS bodova što će im biti osnovni kriterijum, odnosno mjesto sa koje pozicije će nastupati u narednoj ski sezoni.

Organizator ovog renomiranog međunarodnog takmičenja je Crnogorski skijaški savez u saradnji sa PSD Durmitor i Turističkim ski centrom Durmitor – Savin kuk.

Uz idealne vremenske uslove koji priliče proljeću, FIS trka će se odvijati na ski stazi „Korita“ gdje su idealni uslovi za skijanje sa debljionm sniježnog pokrivača od preko jednog metra.

Nakon višegodišnje pauze, na Durmitoru se na velika vrata vraćaju renomirana međunarodna ski takmičenja. Podsjećanja radi, FIS trka na ski centru Savin kuk održana je i prošle godine, tako da sa pravom ovo takmičenje postaje tradicija.

Pored FIS trke, za predstojeće dane vikenda svim zainteresovanim skijašima na raspolaganju će biti skijanje u visočijim predjelima skijališta Savin kuk na Durmitoru, na stazama “Korito” (crvena staza) i Vukovoj stazi (crna staza) koju opslužuje žičara Savin kuk II. U ovom, visočijem, dijelu skijališta ima više nego dovoljno sniježnog pokrivača da svi ljubitelji skijanja uživaju u skijanju. U nižem dijelu skijališta visina sniježnog pokrivača je na nivou od 10- 15 cm, nije idealna za skijanje, priliči proljeću i nadmorskoj visini, ali je dovoljna da rekreativci mogu da se spuste niz padine tih staza i visočijih djelova skijališta.

S toga, pozivamo sve ljubitelje snijega da dođu na Žabljak i uživaju u skijanju u finalnom dijelu zimske turističke sezone.

Category: