Ljetnja sezona

May 15, 2016
Posted by: hanadi

Kako ljubitelji planine I zimskih sportova zimi, tako I nasi posjetioci ljeti mogu da uzivaju u raznovrsnoj ponudi koju je pripremio “TC Durmitor” za svoje goste.

Tokom ljetnje sezone radice obje dvosjedne zicare sa kojima raspolazemo,  kako bi posjetioci turistickog kompleksa “Savin kuk” mogli da se opuste u panoramskoj voznji koja ih vodi na stotinu metara nadomak jednog od najvisih vrhova Durmitora – Savin kuk (2313m/nv). Žicara se sastoji iz dvije cjeline: prva je duga 1550m i vodi do 1907m nadmorske visine, a ljubitelji visih predjela prelaze na drugu zicaru, dugu 700m, i silaze nadomak izvorista Savina voda (2212 m/nV). Voda sa ovog izvorista se, po legendi, smatra ljekovitom. Na ovoj lokaciji posjetioci mogu uz teleskope uzivati u panoramskom razgledanju planine i drugih ljepota Žabljaka sa posebnim osvrtom na ljepote Durmitorskih jezera i kanjona rijeke Tare.

letnjasezona

Restorani

U sastavu TC Durmitor, u podnozju planine, radice nacionalni restoran ‘Durmitorsko sijelo” u cijoj se neposrednoj blizini nalazi igraliste za djecu  I kafe bar “Kulina”.

  • Za sve goste omogucen je besplatan parking.
Category: