About us

Flajer TC Durmitor (2)

DOBRODOŠLI U  TC DURMITOR

“Turisticki centar Durmitor” Zabljak,ciji je vlasnik I osnivac  Investiciono razvojni fond Crne Gore,  je vlasnik sportsko turistickog kompleksa “Savin kuk” na Durmitoru (skijaliste “Savin kuk”).

Imovinu drustva cini zemljiste povrsine 22.054m2 u podnozju skijalista I gradjeviski objekti smjesteni na istom. Takodje, skijaliste “Savin kuk”  raspolaze I sa dvije dvosjed zicare, tri ski lifta, od kojih je jedan opremljen reflektorima za nocno skijanje, kao I jednim djecijim ski liftom. Ta infrastruktura obsluzuje ukupno 4.6km ski staza , a kapacitet je 3000 skijasa. Skijaliste posjeduje tri plave staze, jednu crvenu stazu, jednu crnu stazu I djeciju, baby,stazu.

Donja zicara dvosjed “Savin kuk I” je duzine 1550m, vodi u pravcu vrha Savinog kuka I izlazi na nadmorsku visinu od 1907m/nm. Ukupno obhvata 3.8km skijaskih staza (tri plave, jednu crvenu I jednu djeciju stazu).

Gornja zicara dvosjed “Savin kuk II”  je duzine 700m I izlazi na nadmorsku visinu 2213. m/nm. Namijenjena je za napredne skijase, jer obuhvata crnu stazu duzine 800m.   Ova zicara predstavlja I zimsku I ljetnju turisticku atrakciju.

Na skijalistu je moguce koristiti usluge ski servisa, ski skole I drugih pratecih ugostiteljskih sadrzaja.

U sastavu ski centra posluju dva restorana I jedan kafe bar gdje gosti mogu da se opuste I uzivaju u lijepom ambjentu, nacionalnoj hrani I picu.

s.kuk

GALERIJA SLIKA

Dokumenti